Hankook Tire weer in Dow Jones duurzaamheid index
Foto: Hankook

Hankook Tire weer in Dow Jones duurzaamheid index

Hankook Tire is voor het zevende achtereenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), één van de meest toonaangevende indexen voor de duurzaamheid van ondernemingen. De Zuid-Koreaanse bandenleverancier is erkend als pionier in het leiden van de toekomstige industrie, aldus Hankook Tire in een bekendmaking.

DSJI World vertegenwoordigt de hoogste 10 procent van de 2.555 grootste bedrijven in de wereld met de beste prestaties op economisch, milieu en sociaal (ESG) gebied. Dit jaar bevat de lijst 326 bedrijven, 12,8 procent van de 2.555 wereldwijd actieve ondernemingen, alsmede 24 nationale bedrijven. Hankook Tire vertegenwoordigt hier samen met Hyundai Mobis de Koreaanse auto-onderdelen leveranciers.

“Hankook Tire communiceert haar activiteiten op het gebied van duurzaamheid voortdurend richting werknemers en verbetert ook steeds de ESG-standaarden binnen de onderneming. In 2021 werd een ESG-commissie opgezet binnen de Raad van Bestuur om het ESG management te versterken”, aldus het persbericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.