Hankook stapt in bij Lamborghini
Foto: Hankook

Hankook stapt in bij Lamborghini

Hankook en Lamborghini Squadra Corse hebben de handen ineen geslagen. Vanaf het 2023 seizoen is Hankook de officiële technische partner en exclusieve bandenleverancier voor de Lamborghini Super Trofeo, heeft de bandenfabrikant meegedeeld. Hankook vervangt in die rol Pirelli.

De cup omvat drie series op vier continenten. Om aan de zware vereisten te voldoen, heeft Hankook een nieuwe hoog-presterende raceband ontwikkeld. De Ventus Race is speciaal afgestemd op de Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo2 racewagen en biedt een hoog niveau aan grip en maximale vastheid onder alle omstandigheden en op alle racecircuits. Hankook zal ook technische ondersteuning bieden op die banen, waarbij Hankooks technici en mechanische experts ter plaatse zijn om de rijders en teams bij te staan.

“Met het partnerschap met Lamborghini Super Trofeo kan Hankook weer een grote naam en drie spannende series toevoegen aan haar portefeuille in de internationale motorsport, een nieuwe stap die ons premium merk verder zal versterken in 2023 en daarna”, aldus Sanghoon Lee, President van Hankook Tire Europe.

Super Trofeo Europe is het oudste kampioenschap van Lamborghini, met dit jaar bezoeken aan circuits als Imola, Valencia, Spa-Francorchamps en de Nürburgring. Elders in de wereld staan onder meer Indianapolis, Fuji, Shanghai en The Bend Motorsport Park in Australië op de agenda. De Grand Final vindt op 18 en 19 november plaats in Vallelunga.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.