Vraag blijft dalen op Europese bandenmarkt
(Foto: Shutterstock)

Vraag blijft dalen op Europese bandenmarkt

De verkopen van vervangingsbanden voor personenauto´s zijn in het derde kwartaal in Europa 6 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Volgens cijfers van de European Tyre and Rubber Manufacturers´ Association ETRMA werden er in deze drie maanden ongeveer 54,3 miljoen van die banden verkocht terwijl dat er in het derde kwartaal van 2022 nog ongeveer 58 miljoen waren.

Bij vervangingsbanden voor vrachtauto’s en bussen komt de daling uit op 7 procent (3.039 duizend). De scherpste terugval, met 21 procent, doet zich voor bij banden voor landbouwvoertuigen. Daarvan werden er in drie maanden tijd niet meer dan 154 duizend verkocht. Banden voor motoren en scooters doen het met 20 procent daling naar 1.640 duizend niet veel beter.

Secretaris-generaal Adam McCarthy van ETRMA: ‘’De daling in de markt weerspiegelt een ingewikkeld samenspel van factoren, zoals de aanhoudende stijging van de kosten van grondstoffen, energie, logistiek en arbeid. Dit inflatoire landschap heeft geleid tot een belangrijke daling van de vraag die waarschijnlijk ook een overeenkomende afname van de voorraden veroorzaakt.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.