Chris Delaney nieuwe voorzitter Europese bandenorganisatie
Chris Delaney (foto: ETRMA)

Chris Delaney nieuwe voorzitter Europese bandenorganisatie

Chris Delaney, president EMEA bij Goodyear, is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Association of European Tyre and Rubber Manufacturers (ETRMA) in Brussel. Delaney begint zijn zittingsperiode van twee jaar op 1 januari. Dit meldt de ETRMA.

Hij volgt Franco Annunziato van Bridgestone op als voorzitter. Ralf Holschumacher van de Duitse organisatie voor de rubberindustrie WDK is gekozen tot Vice President. Delaney: “Ik kijk er naar uit om samen met het secretariaat en de leden de doeltreffendheid en invloed van ETRMA verder op te voeren, nu de industrie geconfronteerd blijft worden met nieuwe wet- en regelgeving. Met verkiezingen voor het Europees Parlement en een nieuwe Europese Commissie wordt 2024 een cruciaal jaar voor de sector.’’

Hoog op de agenda voor de Europese banden- en rubberindustrie staan onderwerpen als Euro 7, bandenetikettering en nieuwe bandenprestaties. Ook wil de organisatie een open dialoog met alle betrokkenen op gang houden over zaken als de deeltjesvervuiling door banden en de digitale agenda.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.