Goodyear boekt verlies 1e kwartaal 2012

Goodyear boekt verlies 1e kwartaal 2012

Goodyear Tire & Rubber Company heeft in het eerste kwartaal van 2012 een verlies geboekt, ondanks een record omzet. Dit meldde bestuursvoorzitter en CEO Richard J. Kramer bij het bekend maken van de resultaten over de eerste drie maanden. De Amerikaanse bandenproducent boekte goede resultaten in Noord Ameriksa, ondanks de zwakke industrie. “Maar zoals verwacht werden de resultaten in Europa, het Midden Oosten en Afrika beinvloed door slechte economische omstandigheden en het warme winterweer.” Toch verwacht hij de gestelde doelen voor geheel 2012 te behalen.
In het eerste kwartaal 2012 bedroeg de omzet 5.5 miljard dollar, een stijging van 2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 en een record voor alle eerste kwartalen. Het bedrijf boekte een verlies van 11 miljoen doller, vergeleken met een winst van 103 miljoen doller een jaar eerder. Belangrijke oorzaken voor het negatieve resultaat waren de in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 fors gestegen grondstofkosten, het lagere aantal verkochte banden en de gestegen vaste kosten. In totaal werden er in de eerste 3 maanden 2012 43 miljoen banden verkocht, 8 procent minder dan in 2011.
Goodyear verwacht dat de bandenverkoop op de langere termijn zal groeien, maar in een lager tempo dan aanvankelijk werd aangenomen vanwege de economische situatie. Vanwege het slechte 1e kwartaal denkt het bedrijf in 2012 wel 2 procent minder banden te verkopen dan in 2011.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.