Goodyear ziet verkoop banden afnemen

Goodyear ziet verkoop banden afnemen

GoodyearGoodyear heeft in het eerste kwartaal van 2017 een omzet behaald van 3,7 miljard dollar, ongeveer hetzelfde als een jaar eerder. Dit meldt het bedrijf in het gepubliceerde kwartaalverslag. De bandenproducent verkocht in deze periode ook minder banden.

Gelijkblijvende omzet
Ondanks de lagere bandenverkoop bleef de omzet gelijk vanwege een betere prijsmix. De winst bedroeg 166 miljoen dollar; in het eerste kwartaal van 2016 was dat nog 184 miljoen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 385 miljoen dollar tegenover 409 miljoen dollar een jaar eerder.
Goodyear verkocht in het eerste kwartaal ongeveer 40 miljoen banden, 4 procent minder dan in dezelfde periode 2016. De verkopen van Original Equipment banden daalde 8 percent, vooral vanwege de lagere autoproductie in de VS. De verkoop van vervangingsbanden liep 2 procent terug.

Grondstofprijzen
Bij de presentatie van de kwartaalcijfers toonde CEO Richard J. Kremer zich tevreden: “Deze cijfers zijn tevredenstellend gezien de stijgende grondstofkosten en de lagere vraag. Onze prestaties in het eerste kwartaal zijn het resultaat van een gedisciplineerde uitvoering van onze strategie.” Hij houdt vast aan de eerder gestelde doelen voor 2020.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.