Bandenverkoop Europa laat lichte daling zien

Bandenverkoop Europa laat lichte daling zien

De verkoop van vervangingsbanden in Europa is in het eerste kwartaal van 2019 iets lager uitgekomen dan een jaar eerder. Dit meldt de European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA).
Herstel
De ETRMA presenteerde de verkoopresultaten van de aangesloten bandenfabrikanten in het eerste kwartaal 2019. De organisatie ziet de lichte daling als een herhaling van het eerste kwartaal van een jaar eerder, toen de omzet eveneens lager uitviel dan een jaar eerder. Deze daling werd toen gevolgd door een herstel in de maanden daarna: “Het is nog onzeker of ook dit jaar het herstel in het tweede kwartaal de daling in het eerste kwartaal zal goedmaken”, aldus ETRMA.
Truckbanden
Opvallend was de sterke stijging in het eerste kwartaal van de verkopen van vervangingsbanden voor trucks van 9%. Ook was er een groei in de verkoop van landbouwbanden (+1%). Daarnaast pluste de verkoop van vervangingsbanden voor scooters en motorfietsen.
Fazilet Cinaralp, secretaris van ETRMA, spreekt van een stabiele bandenmarkt: “Uitschieters zijn de allseason banden en de vervangingsbanden voor trucks. Dit is een bevestiging van de trend die zich in 2018 heeft ingezet.` (Grafiek: ETRMA)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.