Tyrenet Nooteboom in pilot benutting wegennet

Tyrenet Nooteboom in pilot benutting wegennet

Tyrenet Nooteboom in Gouda heeft meegedaan met de pilot ´Buiten-de spits-distributie´, een project van Bereikbaar Haaglanden en onderdeel van het programma ‘Beter Benutten Haaglanden’. Doel is een bereikbare regio door een efficiënt gebruik van wegen en het OV- en fietsnetwerk.
Distributie
Nooteboom verzorgt de distributie voor bandenfabrikanten en heeft tijdens de pilot haar logistieke processen onder de loep genomen: “Wij zagen dat hier enorme winst te behalen viel”, aldus directeur Maurice Nooteboom. “Zo rijden wij nu bijvoorbeeld 3 routes per dag in plaats van 4 en allemaal buiten de spits. Daarmee besparen we fors op personeel, op brandstofkosten en op CO²-uitstoot, zonder dat het afbreuk doet aan de service naar onze klanten.”
Efficiency winst
Volgens Michel Oldenburg, projectleider Bereikbaar Haaglanden laten de pilots zien dat in de logistiek grote efficiency winst mogelijk is. Linda-Rose Santhagens van Rijkswaterstaat West Nederland Zuid sprak de wens uit dat vervoerders deze voorbeelden volgen: “Met het programma Beter Benutten wil de landelijke overheid samenwerken met werkgevers en regionale overheden om met elkaar slimme en efficiënte verbeterslagen te maken.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.