Europarlementarier bezoekt Profile Nooteboom

Europarlementarier bezoekt Profile Nooteboom

VVD Europarlementariër Caroline Nagtegaal heeft Profile Nooteboom in Leiden bezocht vanwege de initiatieven voor het thema duurzaamheid en CO2-reductie.
Duurzaamheid
Profile is naar eigen zeggen voorloper op het gebied van duurzaamheid en CO2 in Europa. Het bedrijf maakt gebruik van ‘Duurzaam op weg’ certificering. Het certificaat waarborgt een duurzaam bandenmanagement. Door middel van een scorekaart wordt inzichtelijk duurzaam er gewerkt wordt op het gebied van banden. Voor Nagtegaal was dit reden om een kijkje te nemen: “Ik bezoek graag bedrijven in de logistieke sector, deze private initiatieven inspireren mij voor mijn dagelijkse werk in Brussel.”
Bandenmanagement
Het terugdringen van de CO2-uitstoot zorgt voor optimalisatie van de winstgevendheid. Hoe beter het bandenmanagement, hoe lager het brandstofverbruik en bandenslijtage. Daarnaast voorkomt het onnodig stilstaan door bandenpech, wat hogere kosten voorkomt. Ook het vernieuwen van truckbanden zorgt voor forse besparingen. Nagtegaal: “Goed om te zien dat door onder andere hergebruik van banden op relatief eenvoudige wijze CO2, grondstof en geld bespaard wordt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.