Profile Tyrecenter 1 januari van start in UK

Profile Tyrecenter 1 januari van start in UK

The Alwaysbemobile Company NV (de moedermaatschappij van Profile Tyrecenter) en Tyrenet UK gaan de nieuwe gemeenschappelijk Brits-Nederlandse onderneming Profile Tyrecenter UK Ltd oprichten. Doel is om vanaf 1 januari 2013 de bandenmarkt in het Verenigd Koninkrijk te veroveren en onder meer het marktaandeel van Kwik-Fit op de Britse lease- en huurmarkt halveren. De Britse leasemarkt is 1.24 miljoen voertuigen groot met een vervangingsmarkt van 1.7 miljoen banden per jaar. De huurvloot is 200.000 auto’s groot.
Tyrenet UK heeft momenteel een netwerk van 600 bandenservicebedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Profile Tyrecenter telt 228 vestigingen eind dit jaar in Nederland en België. Aanleiding voor de oprichting van het nieuwe bedrijf is dat uit eigen onderzoek bleek dat er ruimte is om de Britse markt open te breken en de aanval te openen op Kwik-Fit.
Profile Tyrecenter UK gaat zich ook nadrukkelijk richten op de Britse consumentenmarkt via E-commerce en het webshops in het Verenigd Koninkrijk. Profile Tyrecenter UK zal ook een retailstrategie ontvouwen waarbij het doel is het dealernetwerk fors uit te breiden. Het bedrijf werkt met de automatiseringssystemen van Profile Tyrecenter in Nederland en België.
Profile Tyrecenter BV en Tyrenet UK Ltd kennen een lange samenwerking in de TEN Group, het Europese samenwerkingsverband van onafhankelijke bandenservicebedrijven. Luc van Bussel, CEO van The Alwaysbemobile Company NV, ziet grote kansen op de Britse markt, “waar met kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, servicegerichtheid én goede IT nog een wereld te winnen is.” Volgens Mike Riley, Managing Director van Tyrenet UK ltd, is de (zakelijke) Britse markt rijp voor de geavanceerde diensten van de nieuwe onderneming.
In november wordt de oprichting van de joint-venture in stemming gebracht bij de franchisenemers van Tyrenet UK ltd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.