Pirelli brengt raceversie MTB-band uit
(Foto: Pirelli)

Pirelli brengt raceversie MTB-band uit

Pirelli brengt een raceversie van zijn Cinturato Gravel-fietsband uit. De ‘RC’ is een tubeless-band die bestemd is voor alle moderne races.

De Cinturato Gravel RC wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Duitse Eurobike-fietsbeurs en heeft een speciaal loopvlakpatroon. Dat bestaat uit een hoog profiel en ver uit elkaar geplaatste noppen op de zijwanden. Daarnaast beschikt de band ook over een laag profiel en een compacte loopvlakafstand in het centrale gebied. Het ontwerp is ontleend aan de bestverkochte wedstrijdband in het MTB-productassortiment van Pirelli: de Scorpion XC RC.

Net als bij de andere Cinturato Gravel-banden heeft de nieuwe RC Pirelli’s Speedgrip-compound. Deze compound moet volgens het merk op elk oppervlak presteren, zoals asfalt, grind of offroad. Speedgrip’s sterkste punten zijn volgens het bedrijf de chemische grip op nat wegdek en een vermindering van de rolweerstand. Dit laatste punt moet er daarom voor zorgen dat de band op de weg als een ‘pure wegband’ aanvoelen.

Versterkt

De Cinturato Gravel RC is in vergelijking met de andere grindbanden uit Pirelli’s assortiment versterkt. De band moet immers zware lasten kunnen doorstaan ​​en op elk terrein zijn vermogen behouden. De behuizing is gemaakt van 60TPI nylon en geniet bescherming door een ‘riem’, die van kraal naar kraal loopt. Dit heet Techwall Gravel en beschermt tegen snijwonden. Volgens het bandenmerk doet dit geen afbreuk aan de rolweerstand en rijeigenschappen. De nieuwe Cinturato Gravel RC-band is te koop in de maten 35-622, 40-622 en 45-622. Daarnaast is hij verkrijgbaar in zowel de traditionele zwarte kleurversie, als in een klassieke versie, met para-zijwanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.