Pirelli brengt Elect-producten naar de aftermarket
(Foto: Pirelli)

Pirelli brengt Elect-producten naar de aftermarket

Pirelli maakt zijn Elect-banden beschikbaar voor de aftermarket. Dit pakket technologieën levert het merk al twee jaar OE en is voor EV’s bedoeld.

De Elect-gemarkeerde aftermarket-banden hebben dezelfde voordelen als de banden die originele uitrusting zijn. Volgens de bandenmaker zijn deze voordelen minder batterijverbruik en betere omgang met het hoge koppel van EV’s. Ook moeten de banden beter het gewicht van het voertuig ondersteunen.

De integratie van Elect-technologie in banden voor originele uitrusting verloopt volgens Pirelli goed en daarom wil het merk nu naar de aftermarket uitbreiden. Naar eigen zeggen kregen in 2021 meer dan 250 Pirelli-producten een Elect-versie. Dat is twee keer zoveel als het jaar ervoor. Op termijn is het de bedoeling dat alle producten van het merk een EV-versie krijgen.

Het aantal EV’s neemt wereldwijd snel toe en ze worden steeds langer door het jaar heen gebruikt. Daarom wil de fabrikant het Elect-aanbod nog verder uitbreiden. Na de originele Elect-zomerband, komen er nu daarom winter- en vierseizoenenversies uit. Hierbij kan men denken aan banden in de P Zero-, Cinturato- en Scorpion-families.

De Scorpion-familie voor SUV’s is net vernieuwd, en heeft op dit moment het grootste aantal Elect-homologaties. Vooral in het segment van EV-winterbanden doet Pirelli het naar eigen zeggen goed. De bandenmaker stelt dat in deze snelgroeiende sector Elect-banden 65 procent van het premium-marktaandeel voor hun rekening nemen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.