Bandenmerk Schwalbe plaatst eerste MTB-reparatiestation in Zandvoort
(Foto: Schwalbe)

Bandenmerk Schwalbe plaatst eerste MTB-reparatiestation in Zandvoort

In samenwerking met de Dunebikers-vereniging is op het Mountainbikeparcour van Zandvoort het eerste Schwalbe Reparatiestation van Nederland geplaatst.

Het fietsbandenmerk ondersteunt al jaren financieel verschillende fietsverenigingen. Het bedrijf wil met de plaatsing van de stations deze vrijwilligers ondersteunen. Door de reparatiestations te plaatsen kunnen de mountainbikers namelijk zelf ter plekke hun fietsen repareren. “De ware helden van de mountainbikesport zijn de trailbouwers, verenigingen en vrijwilligers. Zij die zorg dragen voor het behoud en onderhoud van de parcoursen”, vertelt Stefan Treling, commercieel directeur van Schwalbe, aan Bandenportaal.

De reparatiestations bevatten gereedschap waarmee mountainbikers zelf bijna alle kleine reparaties kunnen uitvoeren. Ze zijn gratis te gebruiken. “Het is een hufter-proof zuil die op een strategisch punt bij het parcours geplaatst is. Negentig procent van alle reparaties moeten met deze stations uit te voeren zijn. Maar voor het vervangen van sommige onderdelen, zoals de Crank, zijn de stations niet bedoeld; zo’n onderdeel is per fietsmerk ander gereedschappen nodig”, vervolgt Treling. Om diefstal  en misbruik tegen te gaan zit het beschikbare gereedschap met een koord aan het reparatiestation vast.

Verschillende verenigingen hebben inmiddels ook interesse voor het reparatiestation getoond. Treling vertelt dat er al vier verzoeken tot plaatsing klaarliggen en dat daar steeds nieuwe aanmeldingen bijkomen. Binnenkort zullen dan ook meerdere Schwalbe reparatiestations te vinden zijn bij MTB-parcoursen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.