Pirelli: nieuwe fietsband op basis van motorbanden-technologie
(Foto: Pirelli)

Pirelli: nieuwe fietsband op basis van motorbanden-technologie

Pirelli brengt zijn Angel Urban-banden, voor fietsen en e-bikes, op de markt. Volgens de bandenmaker zijn in de Angel Urban verschillende technologieën uit zijn motorbanden verwerkt.

Het hart van de nieuwe band, de loopvlakstructuur, is opgebouwd uit twee lagen: een oppervlakteverbinding (Procompound Urban) met daaronder een verstevigde laag, genaamd Hyperbelt. Deze laag is 5 millimeter dik en moet ervoor zorgen dat de band minder snel lek raakt, een zogenoemde antiperforatie-functie. De eerste laag bevordert rijveiligheid en grip, aldus de fabrikant.

Alle nieuwe Angel Urban-banden voldoen aan de ECE-R75-certificering. In de praktijk betekent dat de banden snelheden van e-bikes, tot 50 kilometer per uur, aankunnen. Alle Urbans zijn verder uitgerust met reflecterende zijbanden, die voldoen aan de homologatie-eisen van de Europese ECE-R88-norm. De Angel Urban vervangt Pirelli’s Cycl-e assortiment en is nu te koop in fietswinkels en online.

Drie smaken

De Angel Urban heeft drie verschillende versies. De ‘GT’ is voor onder andere e-bikes en speed-pedelecs. Het loopvlak heeft dunne, gespreide groeven en is afgeleid van Pirelli’s Angel GT-motorband. Hij moet vooral dynamisch aanvoelen en rijders meer reactievermogen geven. De tweede band, de ‘DT’, is ook voor stadsfietsers en legt meer focus op betrouwbaarheid in alle weersomstandigheden en ondergronden. Hij heeft daarom een geribbeld loopvlak met kenmerken voor alle seizoenen, wat inspiratie opdoet van de ‘Angel Scooter’-band. En de Angel XT Urban is bedoeld voor maximale grip op offroad- en grindpaden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.