Michelin en Hyundai verlengen EV-samenwerking
(Foto: Hyundai)

Michelin en Hyundai verlengen EV-samenwerking

Michelin en Hyundai hebben een intentieverklaring getekend om samen eco-vriendelijke banden voor EV’s te ontwikkelen.

Het tekenen vond plaats in de Koreaanse stad Namyang en volgt op een eerder succesvol afgeronde samenwerking tussen beide bedrijven. Hierbij ontwikkelden de partijen, over een periode van vijf jaar, samen banden voor de Ioniq 5.

In de komende drie jaar gaan Hyundai en bandenmaker zich richten op de ontwikkeling van banden met meer milieuvriendelijke materialen. Deze banden moeten geoptimaliseerd zijn voor EV’s van de volgende generatie. Daarnaast hebben ze een realtime bandenbewakingssysteem dat autonoom rijden moet ondersteunen.

“De samenwerking tussen Hyundai en Michelin in de afgelopen vijf jaar heeft bijgedragen aan de lancering van de Ioniq 5. We zijn verheugd dat de relatie met nog eens drie jaar is verlengd. De samenwerking tussen Hyundai en Michelin is gebaseerd op dezelfde visie en op een gedeelde passie voor uitmuntendheid, prestaties en innovatie. Dat ook zijn steeds essentiëlere factoren geworden, naarmate we opklimmen naar de mobiliteit gerelateerde uitdagingen waar we vandaag allemaal mee te maken hebben”, vertelt Georges Levy, vicepresident OE bij Michelin, in een persbericht.

Innovatie

Banden die het resultaat zijn van deze samenwerking komen onder de EV-modellen van Hyundai te liggen. Beide bedrijven gaan ook gezamenlijk onderzoek doen om bandenslijtage, bandbelasting en wegwrijving te analyseren. De nieuwe banden zullen naar verwachting ook het rijcomfort van de bestuurder verbeteren door de trillingen en het geluid te verminderen. Daarnaast moet het percentage milieuvriendelijke gebruikte materialen in de banden op ongeveer 50 procent van het totale bandengewicht uitkomen. Dat is nu nog rond de 20 procent.

“Deze samenwerking met Michelin resulteert in echte innovaties in bandentechnologie. Daardoor wordt de positie van Hyundai als leider in de slimme mobiliteitsindustrie verstevigd. Door onze mobiliteitstechnologie en Michelin’s bandenexpertise volledig te benutten, hebben we vertrouwen in ons vermogen om baanbrekende innovaties te realiseren”, voegt Bong-soo Kim, vicepresident van Hyundai, toe.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.