Michelin wil Formule 1 weer opwindend maken

Michelin wil Formule 1 weer opwindend maken

De Franse bandenfabrikant Michelin is er van overtuigd dat het de Formule 1 terug opwindend kan maken indien het de nieuwe bandenleverancier mag worden. Dit zegt de bandenproducent in het Belgische Nieuwsblad.
Tender
Michelin deed deze uitspraak na het besluit daadwerkelijk mee te doen aan de uitgeschreven tender voor de rol van bandenleverancier van de Formule 1 van 2017 tot en met 2019. Michelin wil dat er met 18-inch banden wordt gereden, die bovendien ook veel harder zijn dan de huidige generatie banden. “We geloven simpelweg in het geven van de mogelijk aan de rijders en de ingenieurs om zo veel mogelijk uit elk onderdeel te halen, en laat de rijder nu net een enorm belangrijk onderdeel zijn,” zegt Pascal Couasnon, motorsportbaas van Michelin, tegenover Autosport. “Om dat te bereiken moet je een band hebben die een erg goede prestaties kan neerzetten en een fenomenale grip biedt. Dat is wat opwindend is.”
Andere raceklassen
Michelin wijst vooral ook naar andere raceklassen waaraan het banden levert en waar wel spektakel te beleven valt, zoals de 24u van Le Mans. Couasnon: “Michelin heeft daar opwinding gebracht, waarom zouden we dat in de Formule 1 niet kunnen?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.