Michelin: elektrische racemotorband nog groener
(Foto: Michelin)

Michelin: elektrische racemotorband nog groener

Michelin heeft een nieuwe versie van zijn motorraceband gemaakt. In de aanloop naar de MotoE World Cup motorrace-serie maakt de bandenmaker bekend dat hij duurzamer dan zijn voorganger is.

De nieuwe band bestaat voor gemiddeld 40 procent uit duurzaam materiaal, terwijl de vorige generatie nog 36,5 procent haalde. Om dit te bereiken, gebruikt het merk teruggewonnen carbon black, wat geleverd wordt door het Scandinavische Enviro. Dit bedrijf gebruikt zowel chemische als mechanische processen om grondstoffen terug te winnen uit oude banden.

Tegelijkertijd heeft Michelin een nieuwe stap gezet in de richting van massaproductie van de band. Na 1.500 banden voor MotoE geproduceerd te hebben, stelt de bandenmaker daarom dat de prototype-fase van de band voorbij is. “Het is natuurlijk mooi dat Michelin de duurzaamheidsprestaties van zijn banden blijft verbeteren met behulp van ons teruggewonnen carbon black”, vertelt Thomas Sörensson, ceo van Enviro, in een persbericht.

Productie op schaal

MotoE is een raceserie waar uitsluitend elektrische motoren in meerijden. Dit jaar start het vierde seizoen van de competitie op 10 juli, met de grand prix van Finland. Michelin is van plan tijdens deze opening een nieuwe raceband te onthullen, die speciaal voor MotoE bestemd is. Enviro levert ook voor deze band de benodigde carbon black.

“Als we met ons teruggewonnen materiaal echt een verschil willen maken, moet men het kunnen gebruiken in grootschalige, industriële processen. Met deze motorband heeft Michelin een cruciale stap gezet in de richting van massaproductie. Daarmee hebben ze aangetoond dat het doel van een volledig ecologisch duurzame bandenproductie tegen 2050 een realistische ambitie is”, vervolgt Sörensson.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.