Michelin definitief weg uit Rusland
(Foto: Michelin)

Michelin definitief weg uit Rusland

Michelin trekt zich volledig uit Rusland terug. Volgens de bandenmaker is het onmogelijk om productie te hervatten, vanwege leveringsproblemen en algemene onzekerheid.

Het Franse bedrijf wil tegen het einde van dit jaar al zijn Russische activiteiten verkopen. Hierbij overweegt het bandenmerk de mogelijkheid om de controle over zijn administratieve, verkoop- en industriële activiteiten over te dragen aan het huidige, lokale management. Naar eigen zeggen probeert het bedrijf hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met zijn Russische medewerkers.

Michelins productieactiviteiten in Rusland zijn op 15 maart stopgezet vanwege de Russische invasie van Oekraïne en de economische sancties die hieruit voortvloeiden. Michelin Rusland heeft op dit moment ongeveer duizend mensen in dienst, waaronder 750 in zijn fabriek in Davydovo. Dit stadje ligt ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Moskou. De faciliteit heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 1,5 tot 2 miljoen banden, voornamelijk voor personenauto’s. De Russische verkopen van Michelin vertegenwoordigen 2 procent van de totale omzet van de Groep en 1 procent van zijn wereldwijde autobanden-productie. In financiële termen kost de operatie Michelin ongeveer 250 miljoen euro. Daarentegen stelt het bedrijf dat dit geen invloed heeft op zijn financiële richtlijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.