Koopman door Michelin duurzaam gecertificeerd
(Foto: Koopman)

Koopman door Michelin duurzaam gecertificeerd

Logistiek bedrijf Koopman Transmission heeft van Michelin zijn sustainable mobility-certificaat ontvangen. Volgens de bandenmaker verdient het logistiek-bedrijf de certificering door zijn multi-life bandenbeleid.

De werkwijze van Koopman gaat uit van een 4-levensstrategie, waardoor bij het bedrijf vrachtwagenbanden veel langer meegaan. Hiervoor is het bandenmerk een samenwerking met Euromaster Nederland, voor de service, aangegaan. De strategie van Michelin moet vooral de uitstoot van CO2 voorkomen en grondstoffen besparen. Volgens interne evaluaties van het bandenmerk heeft Koopman daarom in een jaar tijd 17,48 ton CO2 bespaart. Daarnaast heeft het bedrijf volgens Michelin 6,31 ton aan grondstoffen bespaart. Wouter Renkema, manager wagenpark, techniek en werkplaatsen bij Koopman Logistics Group BV, mocht het certificaat in ontvangst namen.

Koopman is een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring in de logistiek. Volgens zijn eigen website heeft het bedrijf meer dan 1.100 medewerkers in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast levert het klanten verschillende logistieke oplossingen, zoals het aflever klaarmaken van voertuigen en korte of langdurige opslag. Daarnaast vallen hier ook het verkoop klaar maken van ex-lease of huurauto’s en het transport van voertuigen. Ook vervoert het bedrijf andere vracht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.