Q3: Michelin ziet omzet dalen

Q3: Michelin ziet omzet dalen

MichelinMichelin heeft in het derde kwartaal 2013 haar omzet zien dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de resultaten die het bedrijf bekend heeft gemaakt.
Daling
De omzet daalde van 5,44 miljard euro in het derde kwartaal 2012 tot 5,12 miljard euro. Ondanks de daling was dat nog altijd 2 procent hoger dan het vorige kwartaal na een daling van 1,5 procent in het eerste half jaar.
De omzetdaling in het derde kwartaal  was volgens Michelin het gevolg van valutaschommelingen. In de eerste negen maanden van 2013 bedroeg de omzet 15,282 miljoen euro.
Stabiele markt
Volgens Michelin liet de markt voor personenauto- en lichte bedrijfsautobanden een groei zien, behalve in Oost-Europa. De markt voor truckbanden liet een terugslag zien in Europa. De omzet van banden voor de mijnbouw groeide in het derde kwartaal, maar banden voor grondverzetmachines werden geraakt door de crisis.
Voor het hele jaar 2013 houdt Michelin rekening met een stabiele markt in Europa en een groeiende vraag in opkomende markten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.