Hankook streeft naar ruim 46% emissiereductie in productieproces
(Foto: Shutterstock)

Hankook streeft naar ruim 46% emissiereductie in productieproces

Bandenfabrikant Hankook heeft zich gecommitteerd aan het Science Based Targets-initiatief (SBTi). Daarnaast heeft de bandenmaker zijn eigen doelstellingen gepresenteerd voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

De SBTi is een samenwerking tussen Carbon Disclosure Project, de United Nations Global Compact, World Resources Institute en het Wereld Natuur Fonds. Meer dan 3.600 bedrijven over de hele wereld werken hierin samen om op wetenschap gebaseerde reductiedoelstellingen vast te stellen, te meten en te rapporteren in overeenstemming met het klimaatakkoord van Parijs. Hankook sloot zich in maart van dit jaar aan bij het initiatief. Ondertussen heeft de bandenfabrikant zijn emissiereductiedoelstellingen voor de middellange tot lange termijn ingediend. Het bedrijf wil zijn Scope 1- en 2-emissies (directe en indirecte emissies bij het productieproces) tegen 2030 met 46,2 procent verminderen, ten opzichte van 2019. Daarnaast moeten de Scope 3-emissies (overige indirecte emissies in zijn waardeketen) tegen 2030 met 27,5 procent verminderd zijn.

Verder heeft Hankook zijn deelname aangekondigd aan de ‘Business Ambition for 1.5°C’-campagne. Dit is een oproep aan bedrijven om doelen te stellen die de opwarming van de aarde beperken tot 1,5 graden Celsius. Daarmee zijn de ergste gevolgen van klimaatverandering te vermijden. Onder leiding van SBTi en in samenwerking met internationale partners nemen meer dan 1.300 bedrijven over de hele wereld deel aan deze campagne.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.