Hankook: gedaalde winst in Q2 door onzekerheden
(Foto: Shutterstock)

Hankook: gedaalde winst in Q2 door onzekerheden

Hankook realiseerde over het tweede kwartaal van dit jaar een wereldwijde omzet van 1,5 miljard euro en een bedrijfswinst van 130,5 miljoen euro.

De omzet steeg daarmee met 12,9 procent. De winst kwam 6,3 procent lager uit. Volgens Hankook kwam dit door externe uitdagingen, zoals wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en stijgende grondstofkosten. Ten opzichte van Q1 van dit jaar steeg de winst wel met 39 procent.

Toekomst

De verkoopvolumes en de bedrijfswinst in het tweede kwartaal daalden echter ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit kwam volgens het bedrijf door de marktimpact van het conflict tussen Rusland en Oekraïne en de lockdowns in China. Daarnaast spelen hier ook historisch hoge inflatiecijfers een rol bij.

De bandenmaker streeft ernaar dit jaar een groei met dubbele cijfers te realiseren. Daarnaast wil Hankook ook zijn verkoopaandeel van UHP-banden te verhogen tot 42 procent van de totale verkoop van personenauto-banden. Het bedrijf richt zich verder ook op het verwerven van leiderschap in het EV-segment. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar bleef het bedrijf ook OE-leverancier aan verschillende elektrische auto’s. De Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron maken bijvoorbeeld gebruik van de Ventus S1 evo 3 ev. Deze samenwerking bouwt voort op Hankook’s montage op Audi’s eerste volledig elektrische sportwagen, de Audi e-tron GT.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.