Hankook breidt keuze voor ev-rijders uit
(Foto: Hankook)

Hankook breidt keuze voor ev-rijders uit

Hankook gaat de Kinergy AS in meer maten aanbieden. Deze band is specifiek voor ev’s bedoeld en komt in de maten 16 en 17 inch. Daar worden nu de maten 18 en 19 inch aan toegevoegd. De nieuwe maten zijn vooralsnog alleen in Zuid-Korea beschikbaar, maar hier komen nog andere afzetmarkten bij.

De Kinergy werd in 2018 geïntroduceerd en legt volgens het bandenmerk de focus op geluidsreductie. Hiervoor is geluidswerende technologie in de band verwerkt die bepaalde frequenties weg filtert tijdens het rijden. Het blokontwerp-patroon is gemodelleerd naar elektrische circuits en zorgt volgens de bandenfabrikant voor betere rijprestaties onder verschillende soorten omstandigheden. Bovendien moet een nieuwe compound met silica-versterking ervoor zorgen dat slijtvastheid verbetert. Hankook kondigde onlangs nog aan dat de Kinergy door Volkswagen gekozen is als standaarduitrusting voor de ID. 4.

Ev-banden

Hankook levert ook andere ev-banden dan de Kinergy. De Ventus S1 evo 3 moet het hogere segment bedienen, zoals elektrische sportauto’s. Deze banden zijn nu te vinden op zowel de Porsche Taycan, als op de Audi e-Tron GT. Het Zuid-Koreaanse bandenmerk is verder ook geselecteerd als de exclusieve bandenleverancier en technische partner voor ‘s werelds eerste volledig elektrische racekampioenschap. Het merk is vanaf het seizoen 2022/23 terug te vinden bij het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Alle voertuigen die aan de wedstrijd deelnemen, hebben speciaal ontwikkelde banden van Hankook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.