Hankook lanceert schoenen van gerecycled rubber
(Foto: Hankook)

Hankook lanceert schoenen van gerecycled rubber

Hankook gaat samenwerken met schoenenmerk Yase. De bedrijven gaan samen milieuvriendelijke schoenen van gerecyclede banden maken.

Yase is, net zoals Hankook, afkomstig uit Zuid-Korea en maakt leren schoenen. Samen zijn de bedrijven het ‘Zero – Leave Nothing Behind’-project gestart om te kijken hoe afvalstoffen te hergebruiken zijn. Omdat de buitenzool van schoenen meestal van rubber gemaakt is wil de bandenmaker hier een bijdrage aan leveren. Een andere reden om voor schoenen te kiezen is volgens het merk dat ‘zij ook een cruciale rol spelen in mobiliteit en dagelijks de grond raken.’ Hankook verwacht dat de schoenen gaan aanslaan bij milieubewuste klanten.

Het is niet de eerste keer dat de bandenfabrikant schoenen lanceert met een partnerbedrijf. Ongeveer zes jaar geleden werkte het Zuid-Koreaanse merk nog samen met Vibram. Deze samenwerking betrof ook het maken van buitenzolen van oude banden.

Samenwerking

“We zijn verheugd de samenwerking aan te kondigen. Deze gaat leiden tot wederzijdse innovatie. Het is mooi dat we klanten kunnen helpen bij het kiezen van schoenen die bijdragen aan een groenere wereld. Het is ook geweldig om te zien dat onze banden die het einde van hun leven hebben bereikt, in buitenzolen van schoenen veranderen. Zo kunnen ze mensen nog steeds met comfort naar hun bestemming te brengen, zoals ze dat eerst deden bij voertuigen. Schoenen gemaakt van onze oude banden zijn verder ook slijtvast en robuust, omdat onze banden zijn ontwikkeld met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën”, vertelt Jimmy Kwon, vicepresident van Hankook’s brand lab.

Binnen de samenwerking gaan de bedrijven vijf producten ontwikkelen. Dit aanbod bestaat uit vier nette schoenen en een speciale binnenzool. De line-up van kledingschoenen bestaat uit Chelsea-laarzen, Chelsea-laarzen met vierkante neus, Derbyschoenen en Derbyschoenen met vierkante neus. De verkoop vindt exclusief online in Zuid-Korea plaats. De bandenmaker is van plan om de samenwerking met Yase voort te zetten. Daarom verwacht het bedrijf in oktober ook een line-up voor hardloopschoenen te lanceren.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.