Hankook roept 7000 Amerikaanse banden terug
(Foto: Shutterstock)

Hankook roept 7000 Amerikaanse banden terug

Hankook Amerika roept een partij Kinergy GT H436-banden terug. De actie betreft 7.082 banden die tot de standaarduitrusting behoren voor de modellen van bouwjaar 2021 en 2022 van personenauto Chevrolet Equinox en suv GMC Terrain.

De Kinergy-banden kunnen volgens Hankook “geluid, trillingen en delaminatie van het loopvlak ervaren.” Volgens de bandenfabrikant is “ een onvoldoende hoeveelheid curatief middel in een bepaalde partij rubber” de oorzaak. General Motors is sinds 12 juli op de hoogte van het probleem. Het bedrijf verwacht dat alle eigenaren tegen 20 september vervangende banden hebben. Dealers moeten van de automaker checken wat de fabricagedatum of barcode-informatie op alle banden van de bovengenoemde voertuigen is, om de banden uit de betreffende partij te vervangen.

Volgens het bandenmerk zijn er geen gevallen van ongelukken door de banden met DOT-nummer 0521 gemeld. De terugroepactie is door Hankook gemeld bij de National Highway Safety Administration. Naar eigen zeggen werkt het merk met General Motors samen om klanten hierop attent te maken. De Kinergy’s staan in General Motors’ systeem onder het nummer 84337548 en hebben de maat 235/50 R19. Volgens de bandenmaker zijn het all-season ‘grand touring’-banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.