Hankook en Vibram ontwikkelen conceptbanden en schoenen

Hankook en Vibram ontwikkelen conceptbanden en schoenen

Hankook VibramDe brancheoverschrijdende samenwerking tussen Hankook Tire en schoenenproducent Vibram heeft tot een gemeenschappelijke nieuwe concepten geleid, met als resultaat innovatieve offroad banden en schoenenconcepten.
Offroad conceptbanden
Bij de nieuwe conceptbanden heeft Hankook gebruik gemaakt van functioneel design van Vibram, dat op zijn beurt de bandentechnologie in haar schoeisel kon integreren. In totaal werden vijf producten onthuld. Hankook Tire presenteert twee off-road conceptbanden, de DynaMIX en de DynaSYNC. Vibram komt met drie conceptschoenen, de DynaTREK, DynaSTRYKE BKL en de Omnifuse.
Flexibele blokken
De DynaMIX en DynaSYNC van Hankook zijn geïnspireerd op de flexibele blokken die Vibram in de buitenzolen van de wandelschoenen heeft gebruikt. Deze blokken zijn ontworpen om hun contactvlakken aan de verschillende grondoppervlakken aan te kunnen passen. Door het gebruik van verschillende laagstructuren zijn bovendien meerdere stijlen mogelijk.
De DynaMIX banden maken gebruik van de ultralichte 3D Cocoon-technologie van Vibram. Multi-directionele, geometrisch dimensionale blokken beschermen de banden tegen de inwerking van het wegoppervlak. Tegelijkertijd zijn de grip, de stabiliteit en de flexibiliteit van de blokken verbeterd, terwijl het gewicht van de wangen is verlaagd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.