Hankook boekt lagere omzet en lager bedrijfsresultaat

Hankook boekt lagere omzet en lager bedrijfsresultaat

In het derde kwartaal van 2018 heeft Hankook Tire een omzet behaald van 1,76 biljoen Zuidkoreaanse Won (1,34 miljard euro), iets minder dan een jaar geleden toen de omzet 1,83 biljoen Zuidkoreaanse Won (1,37 miljard euro) bedroeg. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.
Bedrijfsresultaat
Het bedrijfsresultaat kwam uit op 184,5 miljard Zuidkoreaanse Won (141,5 miljoen euro), een jaar geleden was dit nog 217,1 miljard Zuidkoreaanse Won (163,2 miljoen euro). Hiermee is het bedrijfsresultaat in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 15% gedaald. Als reden noemt Hankook een lichte daling in de levering van OEM-banden. Dit werd veroorzaakt door een daling van de vraag op de automarkt en de initiële bedrijfskosten van de fabriek in Tennessee in de Verenigde Staten.
Grotere maten
Grotere banden (meer dan 17 inch) namen 52% van alle personenautobanden voor hun rekening, een groei van 4,5% ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Verder is de verkoop van vervangingsbanden in het derde kwartaal van 2018 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar gestegen, dankzij een stabiele groei die wordt veroorzaakt door de regelmatige verkoop van hogere inch banden in Europe, Korea en China.
Hankook Tire meldt van plan te zijn haar streven om een wereldwijd opererende toponderneming te worden te versnellen, door haar distributienetwerk en de afzet door middel van innovaties te versterken.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.