Hankook introduceert EV-vierseizoenenband in EU
(Foto: Hankook)

Hankook introduceert EV-vierseizoenenband in EU

Hankook introduceert zijn nieuwe iON FlexClimate EV-vierseizoenenband op de Europese markt. De band is voor het Zuid-Koreaanse bandenbedrijf de eerste vierseizoenenband die speciaal ontworpen is voor EV’s (personenauto’s en suv’s), zo laat Hankook in een persbericht weten.

“Met de nieuwe iON FlexClimate voldoen we aan de behoefte van veel EV-rijders aan een band die ook voor elektrische auto’s het hele jaar door uitstekende prestaties levert”, zegt Sanghoon Lee, voorzitter van Hankook Tire Europe.

Volgens het bedrijf biedt de iON-bandenserie een hoge rijveiligheid, een grotere actieradius per acculading, en kunnen de banden het hoge koppel en het gewicht van een EV aan. “Desondanks  zijn de banden erg stil”, aldus Lee.

‘Duurzaamheid’

Volgens het Zuid-Koreaanse bandenbedrijf zijn de banden naast stiller ook duurzamer. Onlangs behaalde het bedrijf nog een ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) Plus-certificaat voor zijn Europese productievestiging in Rácalmás (Hongarije). Het bedrijf zet daarmee, net als andere bandenbedrijven, meer in op een circulaire productie van banden.

Volgens Hankook kunnen de iON-producten, die speciaal ontwikkeld zijn voor EV’s,  ook ingezet worden voor conventionele auto’s met verbrandingsmotoren of hybrides, ‘mits ze de juiste afmetingen hebben’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.