Hankook wint prijs voor MVO initiatieven

Hankook wint prijs voor MVO initiatieven

Hankook heeft een onderscheiding ontvangen voor haar initiatieven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid. Dit meldt de bandenproducent.
EcoVadis
De onderscheiding is het initiatief van het internationale ratingbureau EcoVadis. Dit instituut beoordeelt bedrijven op duurzaamheid en biedt hiervoor scores op het gebied van sociale verantwoordelijkheid. Het heeft aan Hankook een platinum medaille uitgereikt voor haar duidelijke MVO-doelen, haar deelname aan duurzaamheidsinitiatieven en haar MVO-beleid. Door haar beleid en initiatieven behoort Hankook tot de bovenste 1% van 353 bedrijven die wereldwijd rubberproducten verwerken op het gebied van MVO.
Medaille
Vorig jaar ontving Hankook de gouden medaille van EcoVadis, die uitgereikt wordt aan de beste 5% van de bedrijven. Dit jaar werd de platinum medaille geintroduceerd om de beste 1% van de bedrijven te onderscheiden.
Hankook is ook al sinds 2016 voor vier opeenvolgende jaren opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indices World (DJSI World) en in 2019 het enige Aziatische bedrijf in de auto-onderdelenindustrie dat vermeld werd in de DJSI World.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.