Hankook banden op Hyundai Ioniq 6
De Hyundai Ioniq 6 (Foto: Shutterstock)

Hankook banden op Hyundai Ioniq 6

Hankook rust de Hyundai Ioniq 6 standaard uit met de Ventus S1 evo 3 ev, een zomerband die speciaal is ontwikkeld voor EV’s. ‘’Door de lichte, robuuste constructie en lage rolweerstand voldoet deze band aan de specifieke eisen die puur elektrisch aangedreven voertuigen behoeven’’, meldt Hankook in een persbericht.

Hankook levert de band voor de Ioniq 6 in maat 225/55 R18 W. “We zijn blij met het vertrouwen van Hyundai in onze banden en dat de Ventus S1 evo 3 ev toegepast wordt voor het nieuwe elektrische model”, aldus Sanghoon Lee, voorzitter van Hankook Tire Europe.

Actieradius prioriteit

Elektrische voertuigen zoals de Hyundai Ioniq 6 stellen andere eisen aan banden dan voertuigen met een verbrandingsmotor. ‘’Met name een lage rolweerstand en een laag gewicht hebben een hoge prioriteit om de actieradius van de Hyundai Ioniq 6 van meer dan 550 kilometer per acculading mogelijk te maken. De accu die nodig is om deze elektrische motor aan te drijven, maakt dat EV’s een stuk zwaarder zijn en banden met een hoog draagvermogen nodig zijn’’, aldus Hankook.

Hankook introduceerde onlangs nog zijn eerste EV-vierseizoenenband, de iON FlexClimate, op de Europese markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.