Hankook breidt Europese fabriek in Hongarije uit
(Foto: Hankook)

Hankook breidt Europese fabriek in Hongarije uit

Hankook gaat zijn Europese fabriek in het Hongaarse Rácalmás uitbreiden met een productielijn voor vrachtwagen- en busbanden. Het Koreaanse bandenbedrijf investeert 540 miljoen euro in het project. De uitbreiding moet in 2027 klaar zijn en krijgt een capaciteit van 800 duizend banden per jaar.

De bandenfabriek in Rácalmás is sinds 2007 in bedrijf en wordt beschouwd als de voorpost van Hankook voor zijn expansie in Europa, aldus een persbericht. Met de productiefaciliteiten heeft de fabriek sinds de voltooiing van een derde bouwfase een productiecapaciteit van 17 miljoen banden voor personenauto & en lichte bedrijfsvoertuigen. De fabriek ontving dit jaar ook de International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) Plus-certificering.

De uitbreiding zal ongeveer 450 nieuwe werkplekken opleveren. Zodra de productielijn in Rácalmás klaar is, heeft de fabriek een dagelijkse capaciteit van 2.380 vrachtwagen- en busbanden. Hankook beschikt momenteel wereldwijd over acht productielocaties met een totale capaciteit van ongeveer 102 miljoen banden per jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.