Hankook stelt duurzaamheid ook bij banden centraal
(Foto: Hankook)

Hankook stelt duurzaamheid ook bij banden centraal

Bandenfabrikant Hankook stelt duurzaamheid, milieu en het terugdringen van de co2-afdruk centraal bij al haar activiteiten. In dat kader blijft Hankook onderzoek doen naar de ontwikkeling van milieuvriendelijke banden van functioneel synthetisch rubber.

Dat alles staat in het ESG verslag 2022/23 dat het Koreaanse bedrijf heeft gepubliceerd. Hierin rapporteert Hankook over haar duurzaamheidsactiviteiten en -strategieën voor het lopende jaar. Dit 14 e ESG-verslag is gebaseerd op het systeem “Innovatie voor een duurzame toekomst” dat in 2010 werd geïntroduceerd.

Om een duurzamere toekomst te creëren, is Hankook ook actief bezig met het opbouwen van een duurzame supply chain, het implementeren van mensenrechtenbeheer, het bevorderen van het welzijn van werknemers en het deelnemen aan sociale activiteiten.

Het bedrijf werkt ook aan een intelligente bandentechnologie, waarbij sensoren in het loopvlak slijtage detecteren, en daarnaast aan de i-Flex, een luchtloze band.

Doelstellingen

In maart 2022 is Hankook toegetreden tot het Science-Based Targets-initiatief en heeft zijn doelstellingen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen ingediend. SBTi is een wereldwijd initiatief dat bedrijven helpt doelen te stellen die overeenkomen met de nieuwste inzichten van het klimaatonderzoek en de doelen van het Akkoord van Parijs. In overeenstemming met de SBTi-validatie streeft Hankook ernaar om de totale hoeveelheid direct en indirect uitgestoten broeikasgassen die in de productie voorbijkomen tegen 2030 met 46,2 procent te verminderen ten opzichte van 2019.

Hankook gaat hiermee de uitdaging aan om in 2050 een netto- nuluitstoot te bereiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.