Hankook beheerst de vier seizoenen als beste
(Foto: Hankook)

Hankook beheerst de vier seizoenen als beste

Hankook is opnieuw als beste uit de laatste test van het Duitse Auto Bild Allrad gekomen. Bij het testen met suv’s waren Hankook’s Kinergy 4S2 vierseizoenenbanden het beste volgens het blad. De vierwielaandrijvingsversie van het autotijdschrift feliciteert de testwinnaar met ‘overtuigende rij-kenmerken onder alle weersomstandigheden’ en noemt deze ‘voorbeeldig.’

Auto Bild stelt dat dit segment belangrijk is, omdat het aantal suv’s en vierseizoenenbanden blijft groeien. “We zijn blij dat de Kinergy 4S2 en de SUV-versie, de Kinergy 4S2 X, de jury’s over de gehele linie hebben overtuigd in onafhankelijke testen door Europese vakbladen. De eigenschappen van de band spreken voor zich: Het V-vormige profielpatroon en de allernieuwste rubbersamenstelling die gemaakt is van natuurlijke oliën, biedt stabiliteit en veilig rijden op nat en droog wegdek. Daarnaast zorgt het voor nauwkeurig sturen en een hoge weerstand tegen aquaplaning”, vertelt Klaus Krause, hoofd Europees onderzoek bij Hankook, in een persbericht.

Het merk stelt dat de Kinergy-banden vooral bedoeld zijn voor prijsbewuste chauffeurs die niet elke zes maanden hun banden willen verwisselen. De banden zijn verder uitgerust met het sneeuwvloksymbool (3PMSF). Dit label is sinds 2018 verplicht op alle winterbanden in Europa en zorgt ervoor dat de banden het hele jaar door gevoerd mogen worden.

Specificaties

Hankook stelt dat de Kinergy de kwaliteiten van een zomerband levert, maar geen temperatuur gerelateerd prestatieverlies ondervindt. Een directioneel loopvlak moet verder de betrouwbaarheid vergroten in zowel natte-, als droge- en sneeuwomstandigheden. De profielblokken grijpen in elkaar en door zijn V-vorm bieden ze betere stabiliteit. Daarnaast zijn er extra brede tweetraps centrale drainagegroeven aangebracht. Dit zorgt voor een betere waterafvoering en voorkomt aquaplaning. Hierdoor kan de band ook makkelijker smeltende sneeuw wegvoeren.

De bandenmaker stelt als laatste dat de compound ook erg belangrijk was bij de ontwikkeling van de Kinergy. Hiervoor is een silica-polymeer composiet met hoge dichtheid gebruikt. Dit zorgt voor betere grip op nat wegdek, door de toevoeging van natuurlijke oliën en harsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.