Goodyear verkoopt minder banden
(Foto: Goodyear)

Goodyear verkoopt minder banden

Goodyear heeft een tegenvallend tweede kwartaal achter de rug. De Amerikaanse onderneming verkocht wereldwijd 40,8 miljoen banden. Dit waren er een jaar eerder nog 45,6 miljoen.

In Europa, Midden-Oosten, Afrika werden 2,7 miljoen minder banden verkocht dan een jaar geleden. Vooral de markt voor vervangingsbanden doet het slecht. Hier is sprake van een daling van 12 procent door een zwakke consumentenvraag en voortdurend afbouwen van voorraden in het handelskanaal. Goodyear schrijft dat alles toe aan ‘negatieve trends in de sector’. Eerder dit jaar maakte het bedrijf om deze reden bekend zo’n 500 banen te schrappen.

In Amerika verkocht de bandenfabrikant 2,5 miljoen minder banden. Dat was deels te wijten aan een lagere productie in een fabriek in Tupelo die door een tornado zwaar beschadigd werd.

Verwachtingen

Goodyear draaide in het tweede kwartaal een omzet van 4,897 miljard dollar, 6,6 procent lager dan in dezelfde periode in 2022. Daarop werd een verlies geleden van 208 miljoen dollar terwijl vorig jaar nog 166 miljoen dollar winst werd gedraaid.

Op grond van die tegenvallende cijfers heeft Goodyear, de verwachtingen voor de verkoop naar beneden bijgesteld. Wel denkt het bedrijf dat de kosten lager uit zullen vallen dan in de afgelopen periode. Ook wordt gemikt op een aanzienlijke margeverbetering in Amerika en Azië.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.