Goodyear Symposium: EU belangrijk voor vrachtvervoer

Goodyear Symposium: EU belangrijk voor vrachtvervoer

Uit nieuw onderzoek van Goodyear onder 600 wagenparkbeheerders naar het Europese vrachtvervoer over de weg blijkt dat steun van de EU erg belangrijk is voor vrachtvervoer over de weg in Europa.
Brandstofkosten
Volgens Goodyear blijkt dat de grootste uitdaging voor wagenparkbeheerders zijn brandstofkosten (40%), het aannemen en omscholen van chauffeurs (25%) en regelgeving (11%). 76% van de wagenparken investeert in de scholing van chauffeurs voor een verbeterde brandstofefficiëntie. 68% van de wagenparken vindt dat er meer geïnvesteerd moet worden in wegenonderhoud, 51% is voorstander van het gebruik van grotere vrachtwagens en 68% is voorstander van het overeenstemmen van regelgeving.
Steunen
Bij het opstellen van de agenda voor de komende vier jaar is het belangrijk dat het Europees Parlement en de Europese Commissie kijken hoe ze de sector vrachtvervoer over de weg kunnen blijven steunen. “De inzichten uit ons onderzoek zullen als basis dienen voor een witboek dat Goodyear zal uitbrengen tijdens ons symposium op 14 december in Brussel”, aldus Michel Rzonzef, Goodyear vice-president commerciële banden. “Tijdens dit symposium zullen beleidsmakers uit heel Europa en vertegenwoordigers van wagenparken en de industrie bijeenkomen..”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.