Goodyear schrapt 550 banen in Fulda
(Foto: Shutterstock)

Goodyear schrapt 550 banen in Fulda

Goodyear wil nog eens 550 banen schrappen bij haar fabriek in het Duitse Fulda. Na eerdere ingrepen werken in die vestiging nu nog 1.150 mensen zodat nog eens bijna de helft van de banen moet verdwijnen.

Dat meldt het Duitse vakblad Reifenpresse op basis van een bericht van Goodyear Deutschland aan haar werknemers. Het bandenbedrijf, dat eerder dit jaar al forse ingrepen in haar Europese organisatie aankondigde om de capaciteit beter af te stemmen op de dalende vraag, begint in Fulda nu aan een consultatiefase met de medewerkers. ‘’Dit is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing die we moeten nemen om de structurele kosten te verlagen en onze concurrentiepositie te verbeteren’’, meldt het bedrijf.

Voor de andere Duitse fabriek in Fűrstenwalde heeft Goodyear voorlopig voor deze hele maand juni arbeidsverkorting aangevraagd. Een woordvoerder acht het ‘theoretisch mogelijk’ dat die maatregel langer zal gaan gelden. Of in Fűrstenwalde ook ontslagen onder de 1.100 werknemers gaan vallen, is nog niet bekend.

Goodyear meldde in het financiële bericht over het eerste kwartaal dat het in de regio Europa, Midden-Oosten, Afrika (EMEA) in die drie maanden 13,2 miljoen banden had afgezet vergeleken met 14,5 miljoen in dezelfde periode in 2022.  

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.