Duitse vakcentrale probeert ‘kaalslag in de bandenindustrie’ te voorkomen
(Foto: Shutterstock)

Duitse vakcentrale probeert ‘kaalslag in de bandenindustrie’ te voorkomen

De Duitse vakcentrale voor de industrie IGBCE wil proberen de met sluiting bedreigde bandenfabrieken van Goodyear en Michelin open te houden. Tijdens een conferentie in Kassel hebben vertegenwoordigers van de OR bij die bandenbedrijven maar ook Pirelli en Continental een verklaring opgesteld tegen ‘een kaalslag in de bandenindustrie’.

Dat staat in een persbericht van de IGBCE. Met ‘Banden Made in Germany’ kan je momenteel goed geld verdienen. Hier zitten de benodigde vakkrachten en bevindt zich ook de vereiste know-how. Politiek en ondernemingen moeten daarom de noodzakelijke voorwaarden vervullen,’ aldus de Kasseler Verklaring.

Zowel Goodyear als Michelin hebben de afgelopen maanden de sluiting van twee Duitse fabrieken en samen in totaal 3.300 ontslagen aangekondigd. Daarmee blijven er in Duitsland nog acht bandenfabrieken over. Bestuurslid Francesco Grioli: ‘’We willen dat banden een hoogtechnologische en toekomstbestending product van Industrieland Duitsland blijven. We moeten onze voordelen niet gemakkelijk opgeven en de kennis, ervaring en kunde ten toon spreiden. Sluiting van fabrieken is een volledig overtrokken reactie en onbegrijpelijke stap.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.