Goodyear levert banden voor nieuwe Citroën ë-C3
(Foto: Goodyear)

Goodyear levert banden voor nieuwe Citroën ë-C3

Goodyear levert zijn EfficientGrip Performance 2 zomerbanden voor de nieuwe elektrische Citroën ë-C3. De banden staan bekend om de lage rolweerstand die de efficiëntie en daarmee het bereik van een EV vergroten, zo meldt de bandenfabrikant in een persbericht.

Goodyear leverde al eerder banden voor Citroën’s concept car Oli. Deze ‘original equipment’ overeenkomst sluit aan bij de nieuwe ‘Ready for EV’ strategie van Goodyear. In dat kader heeft Goodyear twee nieuwe labels voor alle EV en PHEV eerste plaatsingen gelanceerd die zichtbaar aan de zijkant van de banden worden aangebracht.

Deze labels, aangeduid als Electric Drive Technology en Electric Drive Ready, geven aan dat een set technologieën is gebruikt om aan de specifieke en unieke eigenschappen van een elektrisch voertuig te voldoen, zoals de combinatie van een hoge laadcapaciteit, het handelen en geluidsreductie. Johannes Moll, directeur consumer OE bij Goodyear EMEA: “Goodyear is erg blij dat we zijn uitgekozen om de nieuwe ë-C3 uit te rusten. De EfficientGrip Performance 2 biedt een zomeroplossing die een uitstekende aanvulling vormt op de moderne elektrische mogelijkheden van dat model.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.