Goodyear ziet omzet 9% dalen

Goodyear ziet omzet 9% dalen

Goodyear zag zijn omzet in het derde kwartaal van 2020 met 9% dalen. Ook sloot het bedrijf dit kwartaal met verlies af. Dit meldt de bandenfabrikant.
Volumes
De omzet bedroeg in het derde kwartaal 3,5 miljard dollar, 9% lager dan in dezelfde periode een jaar terug. Oorzaken voor deze daling waren volgens Goodyear lagere volumes, ongunstige wisselkoersen en verminderde verkopen door andere bandengerelateerde bedrijven. De verliezen werden deels goedgemaakt door prijsstijgingen. Onder de streep was er een verlies van 2 miljoen dollar. Een jaar geleden was er nog sprake van een winst van 88 miljoen dollar.
Coronacrisis
De bandendivisie van Goodyear produceerde 36,6 miljoen banden, 9% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De lagere vraag was het gevolg van de Coronacrisis en betrof zowel OEM- als vervangingsbanden. Volgens CEO Richard J. Kramer is de globale bandenindustrie wel sneller hersteld dan verwacht: “We grijpen elke gelegenheid om door te gaan met de groei van ons bedrijf voor de lange termijn, maar voeren tegelijkertijd wel kostenbesparingen door.”
In het EMEA-gebied (Europa, Midden Oosten, Afrika) daalde de omzet met 4% naar 1,2 miljard dollar. In China bereikte de verkoop van vervangingsbanden een recordhoogte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.