Michelin meest gekozen bandenmerk bij Shell Eco Marathon

Michelin meest gekozen bandenmerk bij Shell Eco Marathon

Michelin is dit jaar opnieuw het meest gebruikte bandenmerk tijdens de Shell Eco-marathon, die dit jaar plaatsvindt in Rotterdam tussen 21 en 24 mei.
Grootste afstand
Aan de Shell Eco Marathon nemen 200 teams met in totaal 3.000 studenten deel uit 30 landen. De winnaar van de marathon is het team dat de grootste afstand aflegt met de minste hoeveelheid energie. De competitie vindt plaats op de straten rond Ahoy in Rotterdam.
Nieuwe technologieën
Volgens Michelin is de keuze van de banden in belangrijke mate bepalend voor de totale energieconsumptie. Bij de prototypes bleek dat 70% te zijn. Michelin grijpt het evenement daarom aan om nieuwe technologieën te testen die de consumptie kunnen verlagen en die uiteindelijk hun weg zullen vinden naar productieauto’s.
“Op normale auto’s met een verbrandingsmotor dragen de banden voor 20% bij aan de totale consumptie”, aldus Thierry Willer, Scientific and Technical Director Group Michelin..”Wanneer een auto wordt uitgerust met meer economische banden heeft dat direct invloed op het brandstofverbruik.”
De Shell Eco-marathon is één van de grootste competities in Europa tussen studenten op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid..Het evenement dient als een ideaal platform voor het uitwisselen van ervaringen en ideeën voor toekomstige mobiliteit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.