Kwik-Fit Bandenmonitor: meeste auto’s rijden op Continental

Kwik-Fit Bandenmonitor: meeste auto’s rijden op Continental

Bandenmerken top10Van alle zomer-, winter- en vierseizoenbanden rijden de meeste auto’s in Nederland op Continental, net als vorig jaar. Dit blijkt uit de negende Bandenmonitor van KwikFit, opgesteld na onafhankelijk onderzoek van JES Marketing Onderzoek.

Marktleider
Uit de Bandenmonitor blijkt ook dat het marktleiderschap van Continental dit jaar aanhoudt, “met een stijging in het marktaandeel van 15,8% naar 16,9%. In 2015 stootte Continental Michelin van de eerste plek. Het wegdekaandeel van Michelin is de afgelopen vier jaar met 4% gedaald van 17,9% in 2012 naar 13,7% nu. Vredestein staat op de derde plek, alhoewel het wegdekaandeel wel is teruggelopen ten opzichte van vorig jaar, van 9,7% in de winter van 2015 naar 9,1% in 2016.”

Winterbanden
Ook met winterbanden voert Continental de top 3 aan met een wegdekaandeel van 15,9%. Michelin staat op de tweede plek met 14,2% en Vredestein op de derde met een aandeel van 13,6%. Ook daar groeit het wegdekaandeel van Continental ten op koste van Michelin en Vredestein.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.