Goodyear opent simulatiecentrum in Luxemburg
De officiele opening van het simulatiecentrum van Goodyear in Luxemburg. (Foto: Goodyear Pressroom)

Goodyear opent simulatiecentrum in Luxemburg

Goodyear heeft op 26 maart in Luxemburg een nieuw simulatiecentrum geopend. Met het nieuwe centrum wil het bandenbedrijf naar eigen zeggen de samenwerking met de OEM’s stimuleren en de prestaties van de ‘elite-banden’ verbeteren, zo schrijft Goodyear in een persbericht.

In het Luxemburgse simulatiecentrum kan Goodyear via een ‘virtueel ontwikkelingsproces’ banden voor toekomstige automodellen testen en keuren. Dat maakt volgens het bedrijf een snellere productie mogelijk, ook schelen het in het aantal fysieke bandentesten. Ook wil Goodyear er zo voor zorgen dat er nog tijdens de ontwikkelingsfase aanpassingen kunnen worden doorgevoerd om aan de eisen van het specifieke voertuig te voldoen.

Romain Hansen, vice-president productontwikkeling bij Goodyear, legt uit: “De opening van ons simulatiecentrum in Luxemburg toont onze om te investeren in de toekomst van mobiliteit.  Ons virtuele ontwikkelingsteam heeft al een groot aantal projecten met toonaangevende autofabrikanten uit Europa, de VS en China gedraaid.’’

Het nieuwe simulatiecentrum staat in de Luxemburgse gemeente Colmar-Berg, in het midden van het land, zo’n 30 kilometer boven Luxemburg-Stad. In 2021 opende Goodyear, dat over 2023 een verlies leed van 689 miljoen dollar, ook een simulatiecentrum in de Ohio.

Vorige maand werd bekend dat Goodyear de banden gaat leveren voor de nieuwe Citroën ë-C3.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.