Goodyear lijdt 689 miljoen dollar verlies
(Foto: Goodyear)

Goodyear lijdt 689 miljoen dollar verlies

Goodyear heeft in 2023 een verlies geleden van 689 miljoen dollar. Een jaar eerder boekte de Amerikaanse bandenfabrikant nog 209 miljoen dollar winst. De jaaromzet daalde met 2,3 procent naar bijna 20,1 miljard dollar. Het bedrijf gaat ook nog altijd gebukt onder een schuldenlast van 7,62 miljard dollar.

In het laatste kwartaal daalde de omzet met 4,8 procent naar bijna 5,2 miljard dollar terwijl er met 45,4 miljoen stuks 3,8 procent minder banden werden verkocht. In die drie maanden werd een verlies geleden van 291 miljoen dollar. Dat is grotendeels toe te schrijven aan een forse afschrijving op de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika alsmede aan reorganisatiekosten, aldus een brief aan investeerders.

De EMEA-regio laat in het vierde kwartaal echter enig herstel zien. Goodyear verkocht hier voor 1,4 miljard dollar, 2,6 procent meer dan in dezelfde periode in 2022. Ook werd er, na een aantal kwartalen met verlies, weer een winst van 6 miljoen dollar gerealiseerd wat een positieve marge van 6,3 procent opleverde. Goodyear stelt dat de markt voor consumentenbanden in Europa weliswaar groeit maar dat dit vooral ten goede komt aan banden uit lage-kosten landen. Goodyear’s eigen volume in dit segment daalde met 5 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.