Continental start 2023 met solide resultaten
(Foto: Shutterstock)

Continental start 2023 met solide resultaten

Autotech- en bandenbedrijf Continental is 2023 gestart met solide resultaten. De groepsomzet ging vergeleken met een jaar eerder met ruim 11 procent omhoog naar 10,3 miljard terwijl de nettowinst met 382 miljoen euro 60 procent hoger uitviel. Banden droegen 3,5 miljard aan de omzet bij, wat ruit 5 procent meer was dan in Q1 van 2022.

Continental is positief gestemd over de rest van het jaar dankzij een hogere productie van personenauto’s en bestelwagens in de wereld, kostenbewaking maar ook verdere prijsverhogingen. Toch verwacht het wel 1,7 miljard euro meer kwijt te zijn aan materialen, lonen, energie en logistiek. Dat meldt het Duitse bedrijf in het kwartaalbericht.

Solide resultaten

‘’Ondanks tegenwerkende markt- en externe omstandigheden hebben we het eerste kwartaal afgesloten met solide resultaten. De goede start van het jaar door onze Tires groep en de winstprestaties van ContiTech zijn bemoedigend. Verder waren de verdiensten bij Automotive iets hoger wat een sterke verbetering betekent vergeleken bij hetzelfde kwartaal vorig jaar’’, zegt CEO Nikolai Setzer.

Het bedrijf geeft ook een overzicht van de auto- en bestelwagen productie in de wereld. In de verslagperiode kwam dat uit op 21,1 miljoen eenheden, iets minder dan de 21,9 miljoen in het voorafgaande kwartaal maar 6 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. In Europa was sprake van een toename met 17 procent naar 4,5 miljoen voertuigen. China laat met 5,7 miljoen stuks echter een daling met 8 procent zien. Voor heel 2023 gaat Continental uit van een verdere groei met 2 tot 4 procent vergeleken met de totale productie van 82,3 miljoen eenheden vorig jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.