Continental: ‘banden’ draait goed, automotive maakt verlies
(Foto: Continental)

Continental: ‘banden’ draait goed, automotive maakt verlies

De bandendivisie van Continental heeft in het tweede kwartaal een omzet gedraaid van rond de 3,5 miljard euro. De brutomarge komt uit op 13,7 procent, aldus een persbericht over de voorlopige cijfers aan de beurs.

Continental Automotive haalde weliswaar een omzet van 5,1 miljard euro maar kwam uit op een negatieve brutomarge van 0,6 procent terwijl op 1 procent winst was gerekend. Continental schrijft die slechte gang van zaken toe aan ongunstige wisselkoersen en nog altijd aanhoudende hoge kosten voor speciaaltransport. De directie houdt voor Automotive wel vast aan de verwachtingen voor heel 2023, onder meer door hogere prijzen waarover wordt onderhandeld met de klanten. ‘’We hebben in het derde kwartaal al enkele van die onderhandelingen met succes afgesloten’’, meldt het bedrijf.

De derde bedrijfstak, ContiTech, kwam uit op een kwartaalomzet van rond de 1,7 miljard euro en een brutomarge van 6,4 procent. Met dat alles draaide de groep als geheel een omzet van 10,4 miljard. De brutomarge ligt dan op 4,8 procent wat wel een vol procentpunt minder is dan wat financiële analisten hadden verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.