Continental start productie meest duurzame band tot nu toe
(Foto: Continental)

Continental start productie meest duurzame band tot nu toe

Continental is in haar fabriek in het Portugese Lousado gestart met de productie van de UltraContact NXT, haar meest duurzame serieband tot nu toe. De band bestaat tot 65 procent uit vernieuwbare, gerecyclede en zogenaamde ‘mass balance gecertificeerde’ materialen zoals duurzame synthetische rubber of carbon black van bio-based, bio-circulaire of circulaire grondstoffen.

De gebruikte materialen komen onder meer uit de papier- en houtindustrie en afval van rijststengels. Natuurlijk rubber blijft ook onmisbaar omdat het zorgt voor de beste prestaties door de grote sterkte en houdbaarheid, legt Continental uit. Gerecycled materiaal, onder meer van gebruikte banden, PET-flessen maar ook gerecycled staal, is op dit moment goed voor 5 procent. Om dit te benadrukken is op de zijkant van de band ook de opdruk ‘contains recycled materials’ aangebracht.

De UltraContact NXT is ontworpen voor zowel elektrische als ICE-auto’s. De banden zijn beschikbaar voor een reeks populaire modellen zoals de Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Skoda Octavia, VW Golf 8 en Audi A3. Continental streeft er naar in 2030 over haar hele bandenaanbod gezien meer dan 40 procent vernieuwbare of gerecyclede materialen te gebruiken. Zo’n twintig jaar later moet dat zijn opgevoerd naar 100 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.