Continental draait verwachtingen bandendivisie terug
(Foto: Continental)

Continental draait verwachtingen bandendivisie terug

Continental heeft ondanks goede resultaten in het tweede kwartaal de verwachtingen voor de bandendivisie teruggedraaid. Dat volgt op een verandering in de marktverwachting van het bedrijf voor vervangingsbanden. De vervangingsbandenmarkt zal volgens het Duitse bedrijf dit jaar met maximaal 2 procent dalen terwijl eerst van 1 tot 3 procent groei was uitgegaan. Continental denkt daarom nu dat de Tires Group dit jaar uitkomt op een omzet van tussen de 14 en 15 miljard euro, 500 miljoen euro minder dan eerder gedacht.

Dat deelt Continental mee in het kwartaalbericht. Het concern als geheel draaide een omzet van 10,4 miljard euro, 1 miljard euro ofwel 10,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 209 miljoen euro terwijl vorig jaar in Q2 251 miljoen euro verlies werd geleden. Continental stelt wel dat de kosten voor onder meer grondstoffen, lonen en energie dit jaar aanzienlijk hoger uitkomen wat de winstcijfers naar verwachting met 1,4 miljard euro drukt.

De Tires Group droeg 3,5 miljard aan omzet bij vergeleken met 3,4 miljard een jaar eerder. De aangepaste winstmarge daalde minimaal van 13,8 naar 13,7 procent. Dat op peil blijven van de winst was te danken aan stabiele prijzen terwijl ook Continental zich meer richt op het premium segment. De Automotive divisie kwam met een omzet van 5,1 miljard 19 procent hoger uit. Hier wordt echter nog altijd een negatieve marge van 0,6 procent gedraaid, wat wel beter was dan de -2,5 procent van een jaar geleden. Continental waarschuwt dat gezien de aanhoudende inflatie het nog steeds moet onderhandelen met haar automotive-afnemers over hogere prijzen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.