Continental komt met speciale ‘stadsband’
(Foto: Continental)

Continental komt met speciale ‘stadsband’

Continental heeft op IAA in München haar nieuwe Conti CityPlus banden onthuld. De nieuwste technologie verbetert de totale energie efficiëntie tot 10 procent, aldus een persbericht. ‘Het resultaat is een lagere CO2 uitstoot van personenauto’s met verbrandingsmotoren en een langer bereik voor elektrische voertuigen. Volgens Continental wordt dat bereikt door het optimaliseren van het bandgedrag tijdens stop-en-rij verkeer in stedelijke rij- omstandigheden.

‘’De Conti CityPlus technologie vermindert het totale energiegebruik van een band. We zien groot potentieel, vooral voor elektrische auto’s waar elke kilometer bereik telt’’, zegt Klaus Kreipe, hoofd van de originele uitrusting business voor de EMEA-regio. ‘’Stadsverkeer wordt gekenmerkt door voortdurend stoppen en rijden. Dat veroorzaakt vervorming door wringing van de banden vanwege de torsie wat leidt tot het verdwijnen van energie tijdens het proces.”

Volgens Kreipe is de technologie van de band ontworpen om de totale energie efficiëntie onder rijomstandigheden te verbeteren. “Wij denken dat het belangrijk is om te kijken naar de energie efficiëntie van de banden als geheel. Dit omvat rijden maar ook remmen en optrekken. Het resultaat is tot 10 procent betere energie efficiëntie met dezelfde niveaus aan rijweerstand’’, aldus Kreipe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.