Conti wint Tire Technology Award

De jury van de ‘Journey to Automation’-prijs, uitgereikt door het European Rubber Journal (ERJ), heeft Continental uitgeroepen tot Overall Winner. Dit laat de bandenproducent weten.
Conti C.A.R.E.
Continental won in de zes categorieën en was daarmee winnaar van de prestigieuze Tire Technology Award. De bandenproducent won met zijn Conti C.A.R.E. bandenconcept voor toekomstige elektrische mobiliteitsoplossingen.
Conti C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrification) Is een wiel/band-concept dat, met zijn cloudgebaseerde connectiviteit, wagenparkbeheerders een efficiënt middel voor mobiliteitsbeheer biedt. Naar eigen zeggen spelen vloten van autonome elektrische taxi’s hierin een sleutelrol voor concepten van milieuvriendelijke mobiliteit.
OEM-eisen
De jury prees Continental vanwege de succesvolle mix van innovatie, IT en geïnspireerde engineering. Het project werd geprezen omdat het “een proactieve benadering te voldoen aan OEM-eisen met technologische hefboomwerking voor de bredere auto-industrie”, schrijft ERJ. De prijs werd half september uitgereikt tijdens een virtuele ceremonie.
Conti C.A.R.E. banden zijn voorzien van het besturingssysteem ContiSense. Dit systeem omvat sensoren die in de structuur van de band zijn ingebouwd en verbonden met de Cloud. Deze sensoren genereren en evalueren continu gegevens over profieldiepte, mogelijke schade, bandentemperatuur en bandenspanning.
 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.