Continental belooft vrachtwagens meer efficiëntie met nieuwe Ecoplus
(Foto: Continental)

Continental belooft vrachtwagens meer efficiëntie met nieuwe Ecoplus

Continental introduceert zijn derde generatie Ecoplus HT3+. De vernieuwde trailerband volgt op de bijgewerkte Ecoplus HS3+ en Ecoplus HD3+, die eerder dit jaar uitgebracht zijn.

De prestaties van de band zijn volgens de fabrikant verbeterd op het gebied van zowel rolweerstand als kilometrage. Hierdoor moet hij vrachtwagenchauffeurs betere brandstofefficiëntie en duurzaamheid bieden. Ook beschikt de Ecoplus over de 3PMSF-markering, die aangeeft dat hij ook onder winterse omstandigheden goed presteert. Het bedrijf stelt dat deze prestaties zich ook doorzetten naar nat wegdek. Daarom heeft de band voor dit kenmerk een A-classificatie van het EU-bandenlabel.

Volgens het bandenmerk is de rolweerstand en de kilometrage verbeterd, door een tweelaagse constructie van het loopvlak. Daarnaast spelen hierbij ook de verbeterde rubbersamenstellingen van zowel het loopvlak als de zijwand een rol. Een geoptimaliseerd lamellenpatroon met een nieuwe groefgeometrie verdeelt verder de druk beter over het hele loopvlak. Wat weer resulteert in een gelijkmatigere slijtage. “We hebben onze productlijn voor emissiebewuste wagenparkbeheerders nu aangevuld met de komst van de Ecoplus HT3+. Deze robuuste, duurzame en brandstof besparende vrachtwagenband helpt onze klanten om hun langeafstandstransportlogistiek duurzamer te maken”, vertelt Hinnerk Kaiser, hoofd bandenontwikkeling bij Continental, in een persbericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.